23 januari 2012

Organiserande i garngömmorna - ofärdiga projekt

Jag har gått igenom stora delar av mina garngömmor (har dock lite kvar, vad jag vet om!) och har då också stött på en hel del ofärdiga projekt. Kanske är det nu (relativt sett) som det är dags att få några av dem färdiga?! Tänkte att jag i alla fall kan lägga ut dem här så kan jag skämmas lite över hur många bilder det blir i inlägget...

Den nya filten - Detta är mitt nyaste projekt och även det som antagligen kommer ta längst tid. Alltså borde jag inte prioritera detta projekt så värst mycket...

 Bulliga bokstäver - Har flera klara som dottern leker med ibland men långt ifrån hela alfabetet är klart. Nu har jag en del nya tyger så nu vore det bra att göra några bokstäver till (jag försöker ha så stor variation som möjligt på bokstäverna). Dessa bokstäver är dock halvfärdiga och skulle gå ganska snabbt att slutföra (fast Q är kanske inte den mest användbara bokstaven!).

Blommor i rad - Tänkte mig virka ett blomskärp till en klänning men hann  inte färdigt innan festen där jag ville ha det. Nu har jag en lång rad med blommor som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med.

Tubsjal - Stickad med rundstickor. Garnet är helt underbart - tjockt och mjukt (och mer rosa än vad det blev på bilden). Tyvärr blev det helt fel mått och i kombination med det tjocka garnet blev den bara för klumpig. Jag tror tyvärr att jag måste repa upp allt igen och tänka om.

Minimal filt - Först var det tänkt som en trekantssjal, sedan insåg jag att jag inte hade tillräckligt med garn och tänkte det som en barnfilt. Nu blev även denna för liten så jag måste tänka ut en ny lösning. Har en nyans ännu mörkare lila som jag nu funderar på att fortsätta med i utkanten som en ram runt det andra.

Munk och prinsesstårta - Munken är egentligen färdig men jag hade tänkt virka glasyr till den också. Prinsesstårtan behöver botten, ros och fyllning.

Detta skulle bli en anka har jag för mig. Har mönstret någonstans så jag får väl ta och leta upp det.

Blomsterhink och cupcake - Hinken är ett test där jag tänkte brodera fullt med blommor högst upp så att det verkligen ser ut som en hink full med blommor. Den kom visst aldrig längre än till en blomma. Cupcaken blev aldrig färdig eftersom det bruna garnet till själva muffinsen inte räckte. 

Hrmmm - vet inte riktigt vad jag ska säga här... Ja, en liten blomma och en överbliven mormorsruta men vad är resten? Något som typ ser ut som ett knubbigt ägg, en minicupcake (?) och några små odefinierbara smådelar. Vet inte alls vad jag tänkt mig... 

Filt - Relativt nytt projekt. Tänkte bli av med en del restgarner i akryl genom att göra en liten filt. Behöver göra fler rutor samt att alla rutor ska få minst ett varv av brunt runt sig.

En liten bil där hjulen bara behöver sys på. De första jag sydde på blev inte så bra och då blev den liggande. 

 Blomblad - Hade tänkt ha dem till min egenkomponerade lilla blomsterflicka. Och jag tycker ju faktiskt att hon ser lite "tunnhårig" ut så jag får nog ta och sy på dessa. (tänkte lägga in en länk här men hittar inte inlägget just nu)

 Tubsjal - Också denna blev lite konstiga proportioner och sedan började jag öka antalet maskor för att den skulle hänga lite över axlarna. Vet inte vad jag ska göra med den riktigt.
 Sambons filt behöver dels några extra rader ute i kanten, dels behöver en del trådar fästas.

Huvud, lamm och en gnutt - Huvudet är början till ett eget projekt men det har visst aldrig blivit någon kropp till den. Det lilla lammet som sover behöver ben, svans och öron (har ett mönster liggande någonstans). Kommer ni ihåg gnuttarna? Som fanns som serietidning? Jag försökte mig på att göra en och tänkte att jag skulle fluffa till garnet tillräckligt för att det skulle se ut som deras långa böljande hår. Gick väl sådär... Akrylgarn som är hårt virkat var visst inte så lätt att borsta upp! Nu får jag kanske komma på något annat ändamål med den. 

Några överblivna rutor från den stora filten funderar på att göra en matchande kudde.

Denna väska med african flowers behöver fortfarande ett foder och något sätt att stänga den.

Ytterligare ett projekt med african flowers. Tänkte att det skulle bli en rund kasse.

Början till botten på den runda kassen (se ovan). Trots att jag använde den vanliga formeln för att få platta cirklar så ville den sig inte riktigt utan är bubblig. Fast det skulle ju aldrig märkas på en färdig kasse.

Började virka en sjal i mörkt lila men insåg snabbt att den kommer bli alldeles för liten. Nu har jag redan repat upp hela och funderar på att använda det till den blommiga filten där garnet annars inte räcker till en vettig storlek.

Detta inlägg blev verkligen långt och ändå är jag säker på att jag har fler ifärdiga projekt som jag missat. Dags att börja avsluta saker kanske?!

1 kommentar:

Mariann sa...

Betr den för lilla filten i grönt och lila: varför inte göra ett kuddfodral? Tror nog att den skulle passa i er soffa!

Kolla även in detta

Related Posts with Thumbnails