02 maj 2010

Barbafamiljen

Så var det det där med mitt stora hemliga projekt... Det var alltså en komplett virkad uppsättning av Barbafamiljen! De är 10-30 cm höga ungefär. Jag köpte mönstret till dem från en kvinna i Linköping. Av någon konstig anledning hade hon gjort mönstret nerifrån och upp, vilket jag inte riktigt förstod eftersom det oftast är svårare att få det helt snyggt när man avslutar. Hon hade gjort öppna armar, som tuber med lite spröt längst ner som fingrar. Jag ändrade om armarna helt och hållet för att få en ordentlig hand och för att kunna ha piprensare i dem så att armarna går att böja och vinkla. Projektet har tagit enormt lång tid och jag är glad att jag hann få klart en uppsättning till 1-års kalaset vi var på förra helgen. Nu har jag bara en uppsättning kvar till min lilla flicka men där har jag ingen tidspress och alla kropparna är redan klara.

Förutom Barbapapa och Barbamama ingår i familjen:
  • Barbazoo, en gul kille med intresse för djur och natur
  • Barbalala, en grön tjej med intresse för musik
  • Barbabok, en orange tjej med intresse för böcker
  • Barbaskön, en pälsklädd kille med intresse för konst
  • Barbafin, en lila tjej med intresse för skönhet
  • Barbaflink, en blå kille med intresse för naturvetenskap
  • Barbastark, en röd kille med intresse för sport och mat

Alla 18 kroppas redo för ögon och armar. 36 armar att virka och sy fast och 36 ögon att brodera...

Hela familjen vinkar!

Killarna...

... och tjejerna.

Nerpackade i en kartong och redo för avfärd till sin nya lilla ägarinna. (De som är observanta har kanske sett att Barbapapas leende blivit lite bredare på detta kortet. Jag ändrade om det efter synpunkter från sambon...)

10 kommentarer:

Annette sa...

Jag ÄLSKAR dina Barbapappafigurer. Försökte mig på en Barbapappa före jul men jag var nog på tok för mycket novis och kunde inte för mitt liv få till det. Nu blir jag sugen att prova igen.

Kul att du tittade in hos mig. Jag ska helt klart komma tillbaka på besök här igen och kolla närmare på dina Barbapappafigurer!

Annette

Nina BF sa...

Kul att du blev så nöjd med dem! Har faktiskt aldrig tänkt på att det skulle kunna vara enklare att virka dem uppifrån och ner!? Nina

Anonym sa...

Hej! Vilken underbarbarbafamilj du har gjort. Säljer du dom? Och iså fall vad kostar dom.
M.V.H. Ulrika
Svara gärna till min mail.
ulrika6@hotmail.com

Anonym sa...

love it.

Stina sa...

Hej!
Har samma Linköpings-mönster som Du och jag tycker Dina figurer är KLART MYCKET SNYGGARE än de som hon som gjort mönstret har gjort.
Nu har jag äntligen kommit igång med mina barbafigurer och undrar vad det är för blomband Du använt till barba-tjejerna och hur Du gjort ansiktena. De är supersnygga och jag vill att mina ska bli lika fina ;-)...
Hoppas på svar:

stiber_80@hotmail.com

//Stina

Stina sa...

Hej
Stina här igen. Nu är jag ÄNTLIGEN klar med min Barbafamilj. Du hittar bilder på min blogg.
Vill återigen tacka Dig för inspirationen!

Anonym sa...

Hej, Maria i Piteå här
Sitter å gör Barbafamiljen eftersom dom var poppis när mina barn var små å tänkte att jag måste kolla in om det finns bilder på vilka färger alla hade.
Mindes ju bara en del av dem å när jag söker på detta så kommer jag till dina fina bilder. Läste vad du skrivit å jag har faktiskt också börjat nerifrån, tycker att det är enklare att få till kropparna då speciellt på mamma och tjejerna, har nämligen inga mönster utan virkar på fri hand så att säga.
Kanon fina är dina alster i alla fall å jag fick den inspiration jag sökte, håller på med en ca 20 cm hög Barbaskön till min systerdotterdotter som fyller 4 år på söndag 13-09-22.

Tack så mkt för alla tipsen, jag har bara broderierna av ansiktet och blomrankan kvar nu så jag ska nog hinna den klar.
kram
Maria Hällgren
Furulund, Piteå

Jennie sa...

Vad roligt att ni gillar min Barbafamilj! Måste säga att jag är väldigt stolt över den! :-)

Många mailat mig ocfrågar efter att köpa mönster till familjen. Måste tyvärr svara alla att tyvärr så kan jag inte sälja något mönster. För det första så är figurerna skyddade av upphovsrättslagen. För det andra så har jag inte gjort mönstret själv, jag gjorde endast justeringar till ett befintligt mönster. (Mönstret jag köpte såldes innan det att hon insåg det där med copyright.)

Blommorna på tjejerna är ett dekorationsband som jag hittade hos Ohlssons tyger för länge sedan. Borde gå att hitta något liknande. Annars kan man säkert brodera dit små blommor eller virka kanske?!

Anonym sa...

Hej,
Maria i Piteå här igen
Ska se om jag klarar av att lägga in en bild på Barbafin, hon som är lila, det var henne jag gjorde

Nä hä det klarade jag inte för jag hittar inte att det ska gå men om du är intresserad så gå in på Facebook å sök på mig, Maria Hällgren,Piteå vi finns som 2 men den runda damen är jag, har lagt upp lite bilder sista dagarna på en del av mina alster å där Syns Barbafin, jag blev jättenöjd med henne. Är ju i början på mitt lärande då det gäller att göra sånt här så dom är långt ifrån perfekta men mitt syfte är ju att ha kul medan jag gör dom så jag är inte så brydd om resultatet. Ska in å kika på dig ofta för du är ju en sann inspirationskälla.
tack på förhand för dina idéer och att du delar med dig av inspirationen.
Kram från Piteå
Maria Hällgren

Lorena Salas sa...

Hej ! Jag undrar om du säljer babarpappa mönster , ville gärna köpa den mitt nam är Lorena Salas pisciana_66@hotmail.com. Med vänlig hälsning, Lorena

Kolla även in detta

Related Posts with Thumbnails