25 april 2013

Trianglar, trianglar, trianglar

För ett tag sedan påbörjade jag en ny babyfilt vilken jag nu tänkte börja dela med mig av. En kompis ska få ett kusinbarn och vill då ge det nya lilla livet en filt i present. Min kompis blev väldigt förtjust i min filt med cirklar (mer uppdatering om denna kommer snart) och vill eventuellt ge bort den filten. Vi enades dock om att den blir ganska flickig och då de ännu inte vet könet på bebisen, bestämde vi att jag skulle göra en mer pojkig variant också, för säkerhets skull.

När jag nu skulle till att börja på ett nytt projekt hade jag först ingen inspiration alls och jag letade runt efter olika mönster som kunde vara roliga att testa. För testa något nytt var det jag ville! Så av en slump (när jag letade efter garn) kom jag in på Järbos hemsida och hittade en filt med trianglar. Nu visste jag vad jag ville testa! Filten består av halvstolpar och virkas fram och tillbaka i rader. Den färg man just då inte virkar med löper med och virkas in vilket gör att det blir minimalt med trådar att fästa. Me like! Jag provvirkade en ruta för att se storleken på trianglarna och bestämde mig sedan för att minska ner antalet maskor lite. Jag ändrade även om totala antalet maskor, samt hur trianglarna ligger i kanterna. Skulle någon vara intresserad av min version kan jag alltid försöka skriva ner en beskrivning.

Nu har jag gjort ungefär halva filten och såhär ser den ut nu!


Garnet är återigen Safran från Drops (Garnstudio). Färgerna är vit (nr 17), pistage (nr 31) och turkos (nr 30). Jag använder mig av virknål 3 mm.

12 kommentarer:

Mariann sa...

Har DU ont av att fästa trådar? hmm

Emma sa...

Vad långt du har kommit!! Åh så fin den är :)

Anonym sa...

Jisses vilken fin filt! Googlade och hamnade här, mycket fina saker du gör. Är väldigt intressrad av mönstret på filten, om du vill dela med dig:)

Mvh

Frida

frida.heyman@gmail.com

Maria sa...

Vill jätte gärna har beskrivning på hur du gjorde de rutorna, ska göra en filt till sovrummet och är lite trött på att virka mormorsrute filt och hål filt.

Agneta Moquist sa...

Tittade på Järbomönstret men ditt mönster är så mycket finare så jag skulle hemskt gärna vilja få ta del av ditt mönster. Tack på förhand😃

agnetamoquist@gmail.com

remyfrank sa...

Jag skulle också gärna vilja ha ditt mönster. Om du vill får du gärna maila det till remyfrank@hotmail.com
Tack:)

remyfrank sa...

Jag skulle också gärna vilja ha ditt mönster. Om du vill får du gärna maila det till remyfrank@hotmail.com
Tack:)

Anonym sa...

Hej! Vilket otroligt fint mönster! Har kämpat med mönstret från järbo men får inte till det! Googlade för att kolla hur andra gjort och kom hit, jag skulle bli så glad om du ville dela med dig av ditt mönster!:)
elins_kusin@hotmail.com

Hanna Stridh sa...

Hamnade på din blogg då jag bildgooglade efter babyfilt och tycker din filt är jättefin. Mycket finare än originalet och tar också gärna del av mönstret om du vill dela med dig.
Hanna.stridh@gmail.com

Anonym sa...

Super fin filt, skulle gärna vilja ha mönstret. Du får gärna maila mig de på emelieweckert@hotmail.com

Tack på förhand

Emelie

Anonym sa...

Hej! Letade efter en baby filt till min son och fastnade just på denna! Återigen- mycket finare än ursprungliga!! Skulle vara sååå tacksam ifall du ville dela med dig mönstret, även om det var ett tag sen. Tack i förhand!!

Hilal.t.gunes@hotmail.com

Anonym sa...

Hej.

Kan bara hålla med föregående talare! Skulle också vara så tacksam om du ville dela mönstret.

Tack

e_loewstedt@hotmail.com

Kolla även in detta

Related Posts with Thumbnails