24 september 2011

Triss i babyfiltar

Jag började med dessa tre filtar för ett tag sedan, i olika omgångar när virklusten kom. Den rosa var väl i det närmaste färdig redan för några veckor sedan och jag visade upp en preview av den tidigare i bloggen. Men annars var det ganska mycket kvar för att få dem färdiga. För ganska exakt 2 veckor sedan hände något som lämnade sorg och saknad efter sig. Virkningen blev då terapi för mig, ibland kanske nästan som en besatthet... Var (är) tvungen att ha något att göra med händerna och att fokusera tankarna på. Här är resultatet.*

Enfärgade mormorsrutor i blått, grönt och rött, ihopvirkade med brunt. Hela filten är gjord i garnet "Safran" från Drops, 100% egyptisk bomull. Filten mäter 60x80cm.

Den första filten... 2 större mormorsrutor som sedan är ihopvirkade och med en stor kant runt om. Virkad i merceriserad bomull 8/4 (klassiskt virkgarn) i 5 färger. Mått ca 60x80 cm.

 6 st flerfärgade mormorsrutor i lila nyanser med ett inslag av grönt. Virkad dels i "Safran" (100% bomull), dels i ett glansigare garn "Cotton Viscose" (54% egyptisk bomull, 46% viscose). Mått 58x72 cm. Eftersom den är lite mindre än de andra funderar jag ännu på om jag ska lägga till några varv till för att göra den lite större. Jag har garn kvar i de 2 färgerna av cotton viscose (grönt och mörkt lila), men jag gillar att ytterkanten är av det rena bomullsgarnet, så jag är lite kluven.

Alla tre samlade.

* Fast jag måste erkänna en sak... Det är massvis med ofästade trådar på filtarna! Det är det tråkigaste jag vet när det gäller garn och jag skjuter gärna upp det. Eller som nu - väntar på att min mamma ska komma hit på besök och göra det åt mig! Jag vet, utnyttjande av arbetskraft... Kan väl bara trösta mig med att mamma förr brukade fästa trådar åt min mormor också när hon virkade massor av filtar i mormorsrutor.

1 kommentar:

Mariann sa...

Den lila var jättefinm ja dom andra också förstås! Och ja, jag ska gärna fästa så många trådar jag hinner...

Kram mamma

Kolla även in detta

Related Posts with Thumbnails