16 december 2010

Förvaring i vaxduk

Nu i kväll trixade jag ihop denna turkosa förvaring. Jag tror det var dottern till en kollega som har turkost i sitt badrum och denna skulle då kunna användas där. Den ser ganska ljusblå ut på bilden men den är mer turkos i verkligheten. Svårt att ta bra bilder med blixt! Denna gick i alla fall mycket lättare att göra än de två första ljuslila som jag gjorde för ett tag sedan. Det är verkligen sant att övning ger färdighet!

Förvaringskorgen är sydd av en enda stor bit vaxduk. Först vek jag den dubbel och sydde ihop de 3 sidorna men lämnade hål för vändning. Sedan sydde jag av alla 4 hörnen, lagom mycket så att alla sidor blir ungefär lika långa i den färdiga korgen. Därefter är det dags att vända hela tingesten och sy ihop öppningshålet. Det spännande i detta skede är att jag varje gång haft fullt med luft i den som jag måste trycka ut som i en badring! Sedan är det bara att vika tuben dubbel och trycka ner ena halvan i den andra. För att hålla halvorna på plats har jag sytt en söm i överkant. Begripligt hur jag gjort?

3 kommentarer:

Vi & Mokka sa...

Hej! Jag är inte helt med på hur du gjort. Har du köpt mönstret på stoff & stil? Jag köper av dem rätt ofta och gör hundkläder, men ibland hinner jag emellan med ett örngott eller något annat till mig själv :)

Vi och Mokka sa...

På en annan sak jag virkat (pennfodral) så tråcklade jag på dragkedjan för hand, men denna gången testade jag att sy raksöm med maskinen och det gick jättebra :)

Kajsa sa...

Hej, en sån vill jag sy, men jag förstår inte hur du har gjort på din beskrivning. Var lämnar du öppet för vändning? Hur ovh var syr du av hörnen?

Kolla även in detta

Related Posts with Thumbnails