25 april 2013

Trianglar, trianglar, trianglar

För ett tag sedan påbörjade jag en ny babyfilt vilken jag nu tänkte börja dela med mig av. En kompis ska få ett kusinbarn och vill då ge det nya lilla livet en filt i present. Min kompis blev väldigt förtjust i min filt med cirklar (mer uppdatering om denna kommer snart) och vill eventuellt ge bort den filten. Vi enades dock om att den blir ganska flickig och då de ännu inte vet könet på bebisen, bestämde vi att jag skulle göra en mer pojkig variant också, för säkerhets skull.

När jag nu skulle till att börja på ett nytt projekt hade jag först ingen inspiration alls och jag letade runt efter olika mönster som kunde vara roliga att testa. För testa något nytt var det jag ville! Så av en slump (när jag letade efter garn) kom jag in på Järbos hemsida och hittade en filt med trianglar. Nu visste jag vad jag ville testa! Filten består av halvstolpar och virkas fram och tillbaka i rader. Den färg man just då inte virkar med löper med och virkas in vilket gör att det blir minimalt med trådar att fästa. Me like! Jag provvirkade en ruta för att se storleken på trianglarna och bestämde mig sedan för att minska ner antalet maskor lite. Jag ändrade även om totala antalet maskor, samt hur trianglarna ligger i kanterna. Skulle någon vara intresserad av min version kan jag alltid försöka skriva ner en beskrivning.

Nu har jag gjort ungefär halva filten och såhär ser den ut nu!


Garnet är återigen Safran från Drops (Garnstudio). Färgerna är vit (nr 17), pistage (nr 31) och turkos (nr 30). Jag använder mig av virknål 3 mm.

17 april 2013

Garn-lycka

Alltid roligt att öppna paket, även om man redan vet innehållet! Denna gången innehöll paketet 36 nystan av Safran från Drops. Visst blir man glad av färgerna!?

Kolla även in detta

Related Posts with Thumbnails