27 maj 2012

Pyssel med smälta pärlor

Inne på Craft och Creativity (en mycket trevlig blogg med mängder av olika pysseltips) såg jag tipset om att smälta vanliga pärlplatte-plastpärlor. Hon hade i sin tur sett tipset hos någon annan som i sin tur sett det hos några andra... Säkerligen ingen ny idé men roligt att hitta tips till ett nytt utseende av pärlorna!

 Pilligt värre att ställa upp alla pärlor!

200 grader i 5 minuter. Spännande! Vi (läs jag, dottern tröttnade ganska fort) orkade med 3½ plåt innan tristessen av att ställa upp pärlorna slog till. Blev väldigt många pärlor så nu har vi ett tag framåt!

Härliga, platta och färgglada.

Två armband blev det under kvällen och en hel burk med platta pärlor redo för nästa gång vi vill pyssla.

23 maj 2012

Legopåse

Jag har på ett flertal bloggar sett runda stora påsar att ha lego i. Jag har tänkt att det vore bra och i förra veckan satte jag fart. Jag tror att jag har sett lika många varianter på hur man gör med snörningen (öljetter, hällor etc.) som jag har sett påsar men nu hade jag hittat en lösning som jag tyckte var tillräckligt smidig. Via Made By Rae hittade jag in till Make it Perfect som hade en tutorial där knytbandet ligger i en kanal runt hela säcken och kommer fram via två knapphål.

Funderade ett tag på val av tyg och jag ändrade mig några gånger innan jag kom på att det skulle vara roligt med lite applikationer så att även säcken blir mer lekvänlig. Dottern ville gärna hjälpa till att planera utförandet men hade hon fått bestämma hade jag fortfarande suttit vid symaskinen!

Färdig och redo för lek och lego! Säcken är precis över en meter i diameter, hade tyvärr inte mer av det mönstrade yttertyget och jag ville inte skarva tyget.

För att matcha insidan fick utsidan ett grönmönstrat tyg. 

De små gubbarna fick börja bada i havet på direkten, medans djuren kördes med bil till ängen där de fick gå och beta.

Bara ett problem... För mycket lego och för liten säck!

19 maj 2012

In progress

Jag har börjat virka ihop alla mina små mormorsrutor och det går faktiskt bra att följa den lilla mönsterkarta jag gjorde tidigare. Jag virkar ihop rutorna från rätsidan med en rad fasta maskor i de bakre bågarna. Jag virkar en hel rad åt gången och när jag är färdig med raderna blir det dags att virka åt andra hållet. Just nu ligger inte filten platt direkt men jag hoppas och tror att en omgång blockning och strykning ska fixa det när jag väl är klar. Trots att jag ökade på mängden blått och turkost rejält blir den visst inte så blå ändå.

16 maj 2012

Uppfräschning

I helgen som gick tog vi äntligen tag i våra köksstolar. Opraktiskt nog levererades de med vita överdrag när de kom från den där stora blå-gula möbelkedjan och så kunde vi verkligen inte ha det. Min kära mamma sydde då överdrag till dem och de har tjänat oss väl i flera år men började även de kännas lite gamla. Nu har vi istället klätt om dynorna med nytt tyg och jag måste säga att det blev en rejäl ansiktslyftning för stolarna. Dessutom lyckades jag till och med involvera sambon! Fast det kanske berodde mer på häftpistolen än något annat... :-)

Före:
 Efter:

09 maj 2012

Planerings-pussel

Här är en liten skiss på hur nästa projekt kommer att se ut, på ett ungefär i alla fall.Vilket pussel det var att organisera rutorna för att få ett ganska slumpmässigt utseende! Jag har redan virkat alla mina små mormorsrutor, de har en vit mitten och sedan är det 2 varv i respektive färg. Ni som har bra minne kanske kommer ihåg den här filten som jag virkade för ett tag sedan. Denna filten kommer påminna starkt om den men jag har nu en lite annan färgkombination samt att jag kommer virka ihop mina rutor med en smal vit kant. Så här i sista minuten har jag dessutom ökat mängden blå och turkosa rutor, med full tillit på våra egna ögon och barnmorskan vi träffade i måndags!06 maj 2012

Tadah nummer 2!

Här är ytterligare ett projekt som äntligen blivit helt färdigt - sambons filt! Han önskade sig ju för länge sedan en grå-svart filt och den har varit i stort sett färdig väldigt länge. Nu är de allra sista trådarna fästade (faktiskt av mig själv - kors i taket! (även om mamma tidigare gjort de allra flesta...)) och jag har överlämnat den i hans ägo. Problemet nu är bara att eftersom han sett min underbara vågiga filt påstår han nu att han hellre vill ha en vågig han också... :-) Just nu vilar han dock gott under den så jag tror nog allt att den duger!

Garn: Drops Muskat, svart, ljusgrå och mellangrå
Storlek: 110 x 165 cm (skulle bli större om den blockas förståss...)
Rutor: 9 x 14, 4 varv mormorsruta i grått, därefter en rad svart.
Vikt: 1600 gram vilket medför 32 hela nystan vilket innebär 3200 meter garn virkat.

Det känns SÅ skönt att mina två riktigt stora virkprojekt är klara nu! Jag har även ett nytt projekt på gång men det är inte lika stort som dessa. Mer om det projektet en annan dag!Tadah!

Nu är den äntligen helt färdig! Min underbara färgglada vågiga filt! Jag har inte virkat på den på länge men det var de där tråkiga trådarna att fästa som gjorde att det dröjt innan den blev helt klar. Nu har jag varit hos mamma på besök och underbar som hon är förbarmade hon sig över de trådar som fanns kvar. Stort tack!

Garn: 14 färger av Drops Safran
Storlek: 123 x 163 cm
Rader: 49 kompletta färgserier (1+2+1 rader vardera) samt 2 extra (början och slutet), totalt 198 rader
Vikt: 1313 gram vilket medför 26,3 garnnystan vilket i sin tur betyder över 4200 meter virkat garn!

Once again I have to give credit to Lucy at Attic24 for the inspiration for this ripple blanket! If I had not seen how wonderful her blanket was I had never started such a large project myself! It was also her idea with the way the colours interlock with eachother, an idea I adopted right off. A big thanks for the inspiration, I am so so happy with my blanket!

Kolla även in detta

Related Posts with Thumbnails