17 december 2011

Återigen ett mobilfodral

Här är ytterligare ett mobilfodral som jag sytt till en återkommande kund. Hon ville faktiskt ha 2 stycken (detta plus ett som hon tidigare fått) så att hon alltid skulle ha ett även om någon av dem kom bort eller behöver tvättas. Smart och trevligt för mig som får sy fler!

Älskar detta tyget! Har även samma i brunt men detta lila är snäppet snyggare måste jag säga. Dock lite svårt att hitta matchande tyg till insidan så det fick bli samma fodertyg som yttertyg.

Pralin-låda

När jag skulle ge bort pralinerna hade jag ingen vettig förpackning att lägga dem i och jag hade inte heller möjlighet att ge min ut för att köpa något. Nöden har ingen lag så jag fixade till det hemma med ett mjölkpaket och lite folie istället.

Jag klippte till remsor som jag tejpade fast som kortsidor på förpackningen. 

  En förpackning färdig att fyllas. Inte perfekt kanske men det dög för syftet.

Lite cellofan och ett grönt band senare tyckte jag faktiskt att det såg bra ut! Lite lagom hemmagjort sådär... Och som jag skrev tidigare - innehållet fick i alla fall godkänt!

Egen pralintillverkning

Jag köpte för några veckor sedan en förpackning med receptbok och 30 silikonformar för pralintillverkning. Mycket spännande och gott att testa!


Om man ska följa recepten i boken så förstår jag inte riktigt hur de har tänkt. Alla recept var sjukt överdimensionerade i mängd och trots att jag halverade recepten så fick jag både mycket choklad och fyllning över! Men oh, så god fyllning!


Här är delar av provsatsen där jag testade en fyllning med kaffe (med snöflingor som dekoration) och en annan med hackade kanderade apelsinskal. Dessa små förpackningar gjorde jag till 2 kompisar på jobbet som en liten present då jag slutar där nu. Enligt rapporter så blev de väldigt omtyckta, och det verkar som att kaffepralinen var den som gick hem mest (trots att både jag och sambon trodde att den var i starkaste laget). 


Jag har nu gjort ytterligare omgångar av kaffe och apelsin men idag testade jag också med hallon. Använde en burk av mammas hallonmarmelad som jag blandade i den vanliga grundfyllningen av choklad och grädde. Även dessa blev väldigt goda! Är nog min favorit än så länge.


Nu gäller det bara att det finns några kvar till jul också! :-)

05 december 2011

Pennfack och filtuppdatering

Här är det pennfack som jag skulle sy till den matchande kassen som jag gjorde för ett tag sedan. Eftersom jag numera är helt fast i virkandet blev det inte bättre än att jag fick sy de sista sömmarna medan mottagaren satt jämte mig och fikade. Men hon verkade nöjd ändå då hon fick setet i födelsedagspresent! När jag syr dessa pennfack vill jag gärna undvika att sömmarna syns från insidan. Jag syr därför fodralet separat och syr sedan fast det runt dragkedjan med den avslutande dekorationssömmen. Detta är pilligt värre och jag önskar jag visste ett smidigare sätt att göra det på! Själv har jag inte kommit på något sätt med just denna modellen. Med mina necessärer är det inga problem men de syr jag på ett helt annat sätt.

En liten uppdatering med bild denna gången; 84 rader är virkade för tillfället! Igår tog jag tid och när jag satt helt ostört tog en rad 24 minuter att virka (utan att fästa trådarna - alltså bara ren virktid med garn som inte trasslade sig eller liknande). 24*84 = 2016 minuter = 33,6 timmar! Redan! Puh!

01 december 2011

Backar några steg

Jag kunde ju inte hålla mig utan jag mobilbloggade om min vågmönstrade filt för ett tag sedan. Jag kommer alltså ha totalt 14 färger i filten, alla Drops Safran. Jag har fått inspiration och mönster från Attic24. Hon håller på för fullt med sin filt och jag har härmat hennes uppbyggnad av ränderna helt och hållet - det var så himla fint!


 En jeansblå nyans saknas på bilderna - kom lite senare än resten av garnerna. (de grå och svarta är till kanten på den andra stora filten)


Just nu är jag uppe i runt 70 rader som är virkade på filten och det kommer som sagt krävas otroligt mycket mer. Det som är kul är att varje varv känns lika kul att virka eftersom mönstret hela tiden byggs upp allteftersom jag virkar. Sedan återkommer jag ofta till valet av färger och vilken som ska komma härnäst. Jag börjar redan nu ana att mina 28 garnnystan inte kommer räcka - mycket beroende på att filten blev bredare än jag först hade tänkt mig. Men att köpa mer garn är ju inte så tråkigt som tur är!

Småpyssel

Den mesta av min pysseltid går numera åt till min ripple-filt, men ibland sticker jag emellan med något annat. Igår fick jag äntligen tummen ur och sydde på mina små namnlappar på några baby-filtar. Funderade ett tag på hur jag skulle sy på dem eftersom det inte alltid är helt lätt att sy i garn och ännu mindre när det är mormorsrutor med en massa hål i. Jag ville inte heller att lappen skulle vara alltför påtaglig. Lösningen blev att vika etiketten dubbel runt kanten och då var det enkelt att sy ihop kortsidorna mot varandra med filten mitt emellan. Det var lite pilligt att få det rakt när garnet rörde på sig hela tiden men det blev bra till slut. Nu har jag bara en liten filt kvar att märka upp, den fick vänta eftersom den låg fastnålad för blockning.Det har även blivit lite mer virkade sötsaker vilka ska komplettera en tidigare beställning.

Kolla även in detta

Related Posts with Thumbnails