29 juli 2011

Nytt i maskinparken


Jag fick även en sådan här i present!
Pfaff Coverlock 3.0

Tips, råd och erfarenheter, anyone?
Min enda tidigare erfarenhet av en overlock var när jag hade klädsömnad på gymnasiet och vi knappt fick peta på maskinen... Därför njuter jag nu av att kunna peta på den men så värst mycket längre har jag tyvärr inte kommit än. Vilka av alla dessa sömmar är de mest användbara? Är det enbart tycke och smak som avgör hur många trådar man använder sig av eller är det också beroende på tyg? Snälla, hjälp en novis!

(bild lånad från Pfaffs hemsida)

Nyförvärv

När jag i juni försvarade min avhandling fick jag några presentkort som jag nu har utnyttjat (nästan). Dels var jag inne på Yll och Tyll och fick med mig alla dessa nystan hem. Väldigt lägligt att det var rea på hela Drops sortiment precis samtidigt så att jag fick ännu mer för presentkortet!


Inne på Ohlssons tyger var det också en massa rea men jag hade faktiskt inte så stor motivation att titta på tyg efter tyg (inte alls likt mig!). Tillslut hittade jag ändå de här 3 tygerna. Det lila med fåglar på är jersey som tyvärr inte var på rea, men vad gör man?! De övriga 2 tygerna är vanliga vävda bomullstyger och jag tror det var rea på dem båda två.


Hittade även denna fina förvaringsask att lägga en massa sytillbehör i. Praktisk men samtidigt tillräckligt snygg för att kunna stå framme!


Handlade även en del på semestern när jag var på en konkursutförsäljning, men det har inte blivit någon bild på den högen än. Nu måste jag snart sätta fart och börja producera igen så att jag inte bara köper på mig mer!

25 juli 2011

Kuddfodral

Long time no see...
Såg en superfin filt hos Made (ska lägga in länk när jag sitter vid datorn) där flera lager tyg sys samman i tunna kanaler vilka sedan klippa upp för att forma "fluff". Vill egentligen göra filt jag med men testar först med ett mindre projekt för att se om jag lyckas få det bra. Fortsättning följer alltså, ville bara ge ett litet livstecken här inne!
Fortsatt bra sommar!

Kolla även in detta

Related Posts with Thumbnails