27 oktober 2010

Långväga hälsning

Gör ett litet inhopp här...

Började virka en sjal på flyget. Nu inser jag att den blir modell mini! Attans! Ska jag riva upp allt och börja om, modifiera eller helt enkelt låta ett barn ha den? Men barn vill ju inte så ofta ha sjalar...

Solen skiner men vi har knappt hunnit se den eftersom vi sitter inne. Men allt är bra här!

21 oktober 2010

Tyst på bloggen

Det har inte alls blivit mycket pysslat och inte kommer det bli det på ett tag heller tyvärr. Det har varit och är lite krassligt hemma och det har blivit sängen bums på kvällarna i stället för att sitta uppe och pyssla. Och de följande kvällarna måste jag tvätta, stryka och packa. På lördag åker jag till Etiopien på en konferens och blir borta en vecka. Dags att plocka fram lite sommarkläder igen! Fast det brukar faktiskt vara ganska kallt på kvällar och tidiga mornar så det blir nog något varmt plagg också som åker med. Hrmm... hade en tanke på om jag skulle ta med mig något att virka. Men om jag vill virka på planet så kan jag ju inte ha någon sax med mig! Eller så sover jag helt rationellt på planet i och med att det är en nattflygning. Det är kanske smart... När jag väl kommer hem så kommer jag att störtgosa med familjen ett bra tag och sedan kommer jag nog igång med pysslandet igen. Vi hörs!

18 oktober 2010

Fika och beställning

Hade en kompis här i lördags eftermiddag. Det blev äppelpaj och latte samt en beställning på sytt. Väldigt trevlig kombination! Har nu kommit en bit på beställningen men jag saknar en mönsterdel som bara är vips borta... Jag undrar jag om det har varit en liten tjuv framme! (Eller så är jag helt enkelt dålig på att leta)

14 oktober 2010

Förvaringskorgar i vaxduk

Idag kunde jag så föra över bilderna till datorn. Det gäller att ha huvudet med sig!

Jag sydde alltså 2 förvaringskorgar (eller vad man nu ska kalla det) i vaxduk. Jag valde mellan att ha ett tygfoder på insidan eller ha vaxduk där också. Till slut bestämde jag mig för att ha vaxduk överallt. På detta sätt passar de utmärkt att ha i till exempel badrummet och så är det bara att torka av dem med en fuktig trasa när de blir smutsiga. Omkretsen är 44 cm och botten är avsydd så att varje sida är ca 11 cm. Den totala höjden är 20 cm men på bilderna har jag vikt ned kanten så att de är 16 cm höga.


De var snabba och enkla att sy, förutom att jag inte riktigt lyckas få ut vecken från vaxduken. Jag försökte pressa med svag värme på baksidan och det allra värsta försvann men inte allt. Förhoppningsvis ligger de till sig lite, annars får jag kanske blöta ner dem och sträcka dem när de är våta.

13 oktober 2010

Klant

Igår sydde jag två förvaringskorgar i vaxduk. Sedan tog jag några bilder på dem och stoppade ner kameran i väskan för att idag föra över dem till datorn. Men nog sjutton missade jag att stoppa ner mojängen jag använder för att föra över bilderna med! Så nu får ni snällt vänta i ovisshet på hur de ser ut. Spänningen är ooliiidlig! :-)

10 oktober 2010

Det går undan...

Det blev visst 5 necessärer till när jag ändå var i farten! När jag väl kommit på hur jag ska sy så tar varje inte så lång tid. Det är tur att jag har kunnat byta tyg mellan de flesta, annars hade det nog varit lite långtråkigt och känts som ett löpande band bara.

Tyget är från en stuvbit som jag hittade på Hem och Hobby i Hjo i somras. Det är samma tyg men jag har klippt på olika ställen för att få en brun och en blå necessär. Jag har bytt färg på dragkedjan så att den blå har en brun dragkedja och den bruna har en blå-turkos. Båda är fodrade med vitt bomullstyg.

Jag älskar detta tyg från Stof och Stil!

En fick grönprickigt foder och grön dragkedja medan den andra blev rosa inuti.

Ytterligare en i ett tyg från IKEA. Detta tyg är av samma typ som jag tidigare sytt, men är mer småmönstrat än det andra. Här har jag svart foder och knallrosa dragkedja.


08 oktober 2010

Inte 1, inte 2 men 6

Det gick ju som sagt sådär med att inte börja på något nytt. Då sambon är ute och far hade jag igår kväll inte mycket annat att göra än att sitta och sy. Resultatet blev 6 fodrade necessärer, ingen lika dan som någon annan. De är ungefär 20 x 14 cm stora.


6 necessärer och lika många olika färger på dragkedjorna! Jag är så glad över alla mina fina dragkedjor som jag nu äntligen börjat använda!

Blå handväska

Ännu ett liggande projekt är nu färdigt. Inte för att denna väskan legat så värst länge men jag kunde först inte riktigt bestämma mig för vad den skulle få för foder så då fick den vila lite. Tyget är väldigt mjukt och skönt och jag använde även här mellanlägg för att få lite mer stadga. Till slut fick det bli ett rött foder. Jag tycker det piffar till den annars så sobra väskan. Och så blir man ju glad av rött!Sedan kan jag ju avslöja att jag redan brutit mot stategin att "färdigställa vad jag påbörjat". Men det talar vi tyst om!

06 oktober 2010

Handväska och kasse

Operation "färdigställa vad jag påbörjat" är inledd för sjuttioelfte gången. Nästan lite pinsamt att ens skriva om det... Tanken är som vanligt att först göra klart alla påbörjade projekt innan jag startar med nya. Vi får se hur långt det räcker denna gången! I alla fall blev två av dessa projekt färdiga häromkvällen; en handväska och en liten kasse, båda i samma tyg (känner du igen ditt gamla tyg mamma?!).

Handväskan är fodrad med vitt bomullstyg. För att få lite mer stadga i väskan har jag använt mig av mellanlägg denna gången. Som vanligt har jag en med liten ficka och en tryckknapp.


Den lilla kassen är endast 15x18 cm stor. Perfekt antingen till ett barn eller som presentkasse till något litet man ska ge bort. För första gången har jag nu testat att göra insydda sömmar i kassen så att sömsmånen inte syns. Detta görs genom att man först syr ihop kassen aviga mot aviga, sedan vänder och syr en söm till räta mot räta. På detta sätt gömmer man sömsmånerna. Jag tycker att det blev fint och det ger ett mer proffsigt intryck att sömsmånerna inte syns, men det blev lite klumpigare då det naturligtvis blev tjockare i kanterna.


04 oktober 2010

Födelsedagspresent

Igår var vi på 3-årskalas hemma hos en kompis. Och vad kan man ge en 3-åring som hon inte har och som inte någon annan har med sig?! Något hemmagjort såklart! Själva presentförpackningen blev en liten kasse i grönt tyg med vita flodhästar på (IKEA). Tyget var ganska tunt så jag fodrade den med vitt bomullstyg för att få den lite mer stabil och hållbar.


Innehållet i kassen blev en tillbehör till värsta fikafrossan: 1 lila prinsesstårta, 2 dammsugare, 2 cupcakes med strössel på och 4 oreos.

Det verkade som att presenten blev ganska uppskattad och som sagt, det var ju inte någon annan som hade likadan present med sig.

Kolla även in detta

Related Posts with Thumbnails