31 januari 2010

Handledsvärmare

För att bryta av amigurumivirkningen med något mer "användbart" virkade jag ett par handledsvärmare häromkvällen. Först funderade jag på att virka med ett hål för tummen men jag bestämde mig sedan för att göra dem lite kortare så att de inte är ivägen i handen. Jag virkade lite på känn och hade inte något mönster som jag följde.

Sock Monkey

Nu har min första sock-monkey blivit klar och i lördags flyttade han hem till en kompis son. Apan är alltså gjord av ett par strumpor. En strumpa är kroppen och den andra är svans, armar, öron och mun. Jag hittade en jättebra tutorial hos Web-Goddess. Jag har två till halvfärdiga, en grå och en rosa-brun.

27 januari 2010

Vad är det egentligen?


Denna lilla filur blev till igår och färgen matchade precis min orchidé. Tyvärr vet jag inte riktigt vad filuren egentligen är för något, men det var roligt att brodera lite på det virkade. Jag bara virkade lite på måfå och broderiet var lika oplanerat.


Jag fick en kasse med garn i julas och jag tänkte att jag kunde använda en del av det till att testa ett vågmönster som jag var intresserad av. Garnet var tunt så jag använde dubbel tråd. Eftersom jag inte var säker på att lyckas använde jag blått garn (som kanske inte är min direkta favorit). Nu sitter jag här med en färdig ... som jag inte vet vad jag ska göra med! För det första vet jag inte vad det är - är det en disktrasa eller en grytlapp? Sedan är det kanske inte en färg som jag själv är så intresserad av... Några tips?

För ett tag sedan (faktiskt innan jul) så virkade jag dessa snöflingor, men det var inte förrän nu som jag fäste trådarna. Jag har inte stärkt dem än och vet inte om jag ska göra det heller. Mönstret hittade jag här.

Dottern har börjat visa stort intresse för köket och alla köksprylar och däribland även grytlappar. Så ikväll virkade jag en liten rosa så att hon har en egen.

16 januari 2010

UFO och nya projekt

Läste häromdagen om UFO:n och insåg att jag har en hel del. UFO:n står för UnFinished Objects, alltså alla ofärdiga projekt som ligger i alla lådor. Även om jag då som sagt har en hel del UFO:n så var det bara hjärtat här nedan som länge legat klart men ändå inte blivit fotograferat. De andra är nya projekt som ju oftast är roligare att göra...


Under fåtöljen stod detta spöke och gömde sig. När han såg mig komma sträckte han genast upp armarna och försökte skrämmas, men jag lyckades knäppa ett kort på honom först!

Den ätbara varianten av dammsugare. Sambon blev så sugen att han dagen efter var tvungen att köpa en riktig.

Kolla även in detta

Related Posts with Thumbnails