30 november 2009

Zoe Lily-Belle

Hittade ett mönster på en söt liten docka som jag var tvungen att testa. Mönstret hittade jag hos Amigurumi Girl. Hon har konstruerat dockan så att man inte ska behöva sy ihop så många delar men jag tyckte nog att det var lite väl trångt och lite knepigt när flera varv skulle virkas i samma maskor. Svårast blev detta när man gjort en extra rad med smygmaskor vid färgbyte. Det blev mycket finare med smygmaskorna men väldigt tajt när man sedan skulle gå igenom samma varv en gång till, eller som vid kjolen - 2 gånger! Sedan ändrade jag lite och gjorde håret annorlunda och lade till ett varv på överkroppen som annars blev ganska kort.

ZoeMatchande hårband i tofsarna.

Hon har till och med trosor under kjolen!

17 november 2009

Hemliga projekt...

Jag har en del hemlisar som jag inte riktigt kan nämna här på bloggen... Det gör tyvärr att det inte kommer upp så mycket andra saker här som det kanske annars skulle ha gjort. Jag tror nog att projekten kommer bli jättebra när de är färdiga men det känns lite segt för tillfället då det är en del lite större projekt och det är lååångt kvar tills de är färdiga...
Igår började jag för övrigt sy gardiner till lillans rum. Blir i ett stormönstrat tyg från Åhléns med bland annat lejon, zebror och apor på. Hon skrattar varje gång jag visar henne tyget så det bådar ju gott!

15 november 2009

Mini kanin

Här är lilla roly poly bunny. Inte så stor, inga ben alls men väl långa öron som av någon anledning skruvar ihop sig. Mönstret kommer från Suncatchers hemsida.

Fika

Vad sägs om en latte och några oreos till fikat?!

11 november 2009

Vad göra?

Jag har virkat detta lilla huvud utan någon egentlig tanke på vad det ska bli av det hela. Nu vet jag inte riktigt hur resten av filuren ska se ut! Någon som har något förslag? Jag tycker nog att huvudet har bra potential med en söt liten näsa och orange ögon!

Alien uppdatering

Nu har min 2:a alien fått ett par känselspröt så att han är lite roligare än tidigare. Jag får helt enkelt acceptera att han inte är världens vackraste men nu får han vara som han är. (Man lär sig ju förhoppningsvis av det man gör!)

Äntligen lite nytt!

Mönster till båda har jag hittat i Mias bok om att virka amigurumi.

10 november 2009

Snart så...

Har varit lite tyst ett tag men jag har helt enkelt inte fått några saker klara. Fast nu tror jag nog att det relativt snart kommer upp en del nya bilder på färdiga projekt. Min prinsesstårta är faktiskt redan helt klar men jag har inte tagit kort på den ännu. Sedan har jag lite ben och armar som ska sys på kaninen så är den också klar. En sak som fördröjer hastigheten på den här bloggen är de hemliga projekt jag har, där jag alltså inte kan/vill lägga ut något inlägg. Men så småningom kommer de också ut här såklart!

01 november 2009

Fler sköldpaddor


Här är 2 sköldpaddor till som nu är färdiga. Den vänstra är likadan som en tidigare jag gjort men den fick flytta hem till mammas gamla jobbarkompis som samlar på sköldpaddor, så det fick bli en till. Den vänstra är något mindre än de tidigare även om det inte syns så bra på bilden. Den fick i alla fall härligt silvriga ögon.

Kolla även in detta

Related Posts with Thumbnails